Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo pisać - niebo w gębie
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 48
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 48
Składniki
Ryż, wode i masło gotować 20 min, aż nie bedzie wody. Mozna zostawić pod przykryciem i woda sama wsiąknie w ryż. Odstawić na chwilę do przestygnięcia i dodać jajka. Podzielić na 3 części.
Jabłka obrać lub nie (jak kto woli) i zetrzeć na tartce lub pokroić w cienkie plasterki. Dodać cynamon (ja dałam więcej ponieważ uwielbiam cynamon) i cukier. Wymieszać. Jabłka mogą być kwaśne, ale wtedy wiecej cukru trzeba dodać:) Podzielić na 2 części.
Ułożyć 1-ą część ryżu w naczyniu żaroodpornym, na to jabłka, znowu ryż i jabłka i na wierzch ryż. Polać śmietaną( im tłustrza tym lepsza, ale według uznania) i na śmietanie ułożyć kawałki masła na całwj powierzchni.
Pieć w 180"C przez 40-45 min.