Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 93
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13836
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 93
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13836
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, boczek w paski i całość obsmażyć.
Dodać mięso mielone i dusić około 15 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i kminkiem.
Pod koniec dodać przetarte pomidory.
Liście kapusty sparzyć.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 2 liśćmi kapusty, na nich ułożyć warstwę farszu mięsnego i sera. Czynność powtórzyć trzykrotnie. Przykryć 2 liśćmi kapusty i posypać serem.
Zapiekankę przykryć pergaminem i piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.