Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Rozkrój papryki, usuń środki z pestkami, umyj i pokrój w kostkę.
Obierz cebule i czosnek, posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę.
Zeszklij na oliwie cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki.
Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu
Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut.
Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek