Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa , szybka i prosta na bulionie warztwnym
Polecam.
Odsłon: 948
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 169
Zapraszam Cię na kulinarną podróż do Azji, gdzie delikatność łososia spotyka...
Odsłon: 80
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 1144
Polecam.
Odsłon: 948
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 169
Zapraszam Cię na kulinarną podróż do Azji, gdzie delikatność łososia spotyka...
Odsłon: 80
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 1144
Składniki
Włoszczyznę obieramy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucamy do gotującej się wody (2,5l ). Solimy pieprzymy, dodajemy dwa listki laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw Około 0,5h. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy włoszczyznę tj. seler, pietruszkę, pora i dodajemy ziemniaki. Gotujemy około 10 minut i po tym czasie dodajemy tarte ogórki wraz z sokiem. Ja uwielbiam bardzo kwaśną więc wlewam całość :) Zupę zagotowujemy i jeśli chcemy aby nabrała ładnego koloru dodajemy łyżkę śmietany do zup. Na koniec dorzucamy koperek i chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego