Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Kuchnia litewska ,trochę zmodyfikowałem. W oryginalnym przepisie nie dodaje się krojonych warzyw.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 713
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 924
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 150
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 713
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 924
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 150
Składniki
Włoszczyznę oczyściłem i umyłem. Wrzuciłem do zagotowanej wody razem z zielem angielskim i liściem laurowym (1,5 l) ,ugotowałem wywar. Wyjąłem warzywa. Marchew i seler pokroiłem w kostkę. Przygotowałem lane kluski. Mąkę wsypałem do miseczki ,wbiłem jajka ,dolałem trochę wody. Wymieszałem na gładkie ciasto i wlałem do gotującego bulionu cienką strużką. Gdy lane kluski wypłynęły dodałem pokrojone w kostkę warzywa ,masło ,posiekany koperek i śmietanę. Krótko podgrzałem.