Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa którą zawsze robił moja babcia
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 302
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 302
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię wrzucamy do garnka, zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka ok 10 minut. Odlewamy wodę i widelcem rozdrabniamy można także blenderem. W garnku gotujemy mleko z laską wanilii, dodajemy pure z dyni i sól.
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mąkę, sól i mieszamy łyżką do uzyskania w miarę gładkiej masy. Jeśli będzie potrzeba dodajemy odrobinę wody. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto nakładamy na mokrą deskę do krojenia. Zsuwamy je nożem z deski wprost do zupy. Gotujemy 2-3 minuty.