Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki Ireny Gumowskiej "Ziółka i my"
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 803
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4515
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 100
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 803
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4515
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 100
Składniki
Czosnek obieramy i rozgniatamy nożem, tak tylko aby pękł.
Cytryny szorujemy i kroimy na plasterki.
Rozgnieciony czosnek, cytryny i miód wrzucamy do miski i zalewamy wodą. Mieszamy do rozpuszczenia miodu. Jeżeli będzie bardzo kwaśne można dodać więcej miodu. Następnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
Na drugi dzień przecedzamy i zlewamy do butelki. Przechowujemy w lodówce. Pijemy dla zdrowotności 1 kieliszek dziennie.