Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na komunię, czy też wielkanoc.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Sałatę dokładnie umyć, osączyć i porwać. Szczypiorek posiekać. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Pomidory pokroić w ósemkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy warstwowo (według podanych składników) w szklanej misie. .
Polewamy sosem jogurtowo - majonezowym sporządzonum z kubka jogurtu, łyżki majonezu, pęczku koperku, soli i pieprzu. Sos powinien być dobrze przyprawiony. Ważne jest, by sałatkę polać sosem tuż przed podaniem na stół, nie wcześniej.