Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe o wyrafinowanym smaku :-)
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 66
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 509
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 66
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 36
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 509
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy kroimy w kostkę. Smażymy na oleju 5 minut marchew i cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Oprószyć mąką, zasmażać 3 minuty. Dolać wino i koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek, Booguet garni, sól, pieprz. Dusić na małym ogniu 40 minut. Pieczarki pokroić w grube pół - plastry i podsmażyć. Ziemniaki przekroić ugotować razem z pieczarkami i fasolką dodać do mięsa. Wszystko dusić przez ok. 20 minut.