Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo wilgotne i puszyste, w smaku orzezwiajace:)
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5368
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5368
Składniki
Maslo musi byc miekkie, ucieramy je mikserem, stopniowo dodajemy cukier caly czas ucierajac, az masa bedzie puszysta i jasna. Wbijamy jajka pojedynczo, nadal miksujac. Nastepnie dodajemy skorke z limonki, miksujemy. Make, sol, sode, proszek laczymy ze soba w oddzielnej misce. Do naszej masy przemiennie w 3-4 turach dodajemy skladniki suche i sok z limonki. Miksujemy na najnizszych obrotach, az do polaczenia skladnikow. Forme smarujemy maslem, opruszamy bulka tarta. Ciasto wlewamy do formy, nie moze byc ona wypelniona po brzegi, bo nasza babka pieknie podrosnie, najlepiej tak do 3/4 jej wysokosci. Pieczemy przez ok godzine w nagrzanym do 175 stopni piecu, do suchego patyczka. Po wylaczeniu pieca zostawiamy w nim babke na ok 10min. Kiedy nasza babka ostygnie polewamy ja lukrem: cukier mieszamy z sokiem z limonki. Lukier musi miec konsystencje ciagnaca. Zycze smacznego i wesolych swiat:) Przepraszam za brak polskich znakow.