Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka, łatwa i smaczna. przepis z zeszytu mamy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 30
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 30
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Składniki
zmieszać jajka, cukier, rozpuszczone masło. dodać mleko, mąkę, i część zapachu. miksować do uzyskania jednolitej masy.
wlać połowę uzyskanej masy w foremkę, "umaśloną" i wysypaną mąką lub bułką tartą.
do drugiej połowy ciasta wsypać kakao, dodać resztę zapachu i jeszcze raz wymieszać.
wlać resztę masy do foremki. zamieszać masy ze sobą, raz wystarczy. najlepiej wymytym i osuszonym dużym nożem.
piec przez ok godzinę w 180 stopniach. tutaj zależy to od piekarnika, ja mam gazowy. najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie przywiera. polać można dowolnym lukrem, czekoladą lub posypać cukrem pudrem.