Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego i ciekawego zarazem z rusztu
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 108
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 845
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1501
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 108
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 845
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1501
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki, doprawić solą i winnym octem. Odstawić na 2 godziny.
Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Na każdą wątróbkę położyć listki szałwi i oregano. Owinąć 2 plastrami boczku.
Na rozżarzony węgiel wrzucamy pokrzywę, na ruszt układamy wątróbki. Pieczemy z obydwu stron po 4 minuty, a następnie ruszt przykrywamy przykrywką lub aluminiową folią i czekamy ok 10 minut.
Przerzucamy na półmisek i obkładamy zamarynowaną wcześniej cebulą.
ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego Ewy Wachowicz - odcinek 191