Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę często jadłam jako dziecko – w wersji smażonej i z cebulą. Nie powiem, żebym za nią przepadała. Teraz jako osoba dorosła robię ją bardzo często, zwłaszcza że sposobów podania może być mnóstwo. Moje danie jest bardzo smaczne, z dużą ilością warzyw i ziół, dzięki czemu potrawa jest bardzo smakowita :)
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Składniki
Wątróbkę myjemy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Cebulę, papryki kroimy w kostkę, a pieczarki na wieksze kawałki. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pieczarki i paprykę i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki, wsypujemy zioła prowansalskie, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy podsmażoną wątróbkę i dusimy jeszcze ok. 5-10 minut. Jeśli trzeba ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami