Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser mleczny z truskawkami
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Z wanilii wydrążamy ziarenka. Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy pokruszony słodzik, wanilię i aromat. Podgrzewamy, aż mleko się zagotuje. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka, wlewamy do garnka i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Herbatę zaparzamy w szklance gorącej wody. Dodajemy pokruszony słodzik. Truskawki kroimy w kawałki, wrzucamy do blendera, i razem z herbatą miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, podgrzewamy chwilę w mikrofali, i wlewamy do musu - mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do naczyń wlewamy warstwę mleczną - można ułożyć pod kątem w lodówce. Gdy masa stężeje, wlewamy mus truskawkowy. Podajemy z prażonymi płatkami owsianymi.