Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36240
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6766
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3773
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 125
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36240
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6766
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3773
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 125
Składniki
śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin. Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm. Cebulę kroimy w półplasterki. W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika. Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.