Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały, mocno orzechowy łatwy tort bez mąki - upiekłam go wczoraj po raz pierwszy , ale już wiem, że na pewno do niego powrócę :)
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4827
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 502
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4827
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 502
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Składniki
Ciasto : Żółtka miksujemy z cukrem. Dodajemy proszek do pieczenia, bułkę tartą i mielone orzechy. Mieszamy. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy masą orzechową. Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 55-60 minut. Krem: Masło ucieramy w malakserze/mikserze. W rondelku podgrzewamy mleko z cukrem i jajkiem. Ciągle mieszamy, aż krem zgęstnieje. Po wystudzeniu dodajemy do masła, miksujemy dodając kakao. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem, mieszamy, uzyskując gładką polewę. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwie równe części. Przekładamy kremem. Smarujemy przestudzoną polewą i ozdabiamy połówkami orzechów. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Smacznego :)