Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na cytrynowe tosty.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 913
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 129
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 913
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 129
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W oddzielnej misce ubijamy białko z cukrem na sztywną pianę.
Powoli dodajemy migdały, sok i skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową.
Całość mieszamy i ubijamy na gładką jednolitą masę. Przygotowujemy brytfankę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
Układamy na niej naszą chałkę i smarujemy wierzch chałki masą cytrynowo-migdałową
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dziesięciu minut, aż tosty się zarumienią
Tosty najlepiej smakują na ciepło. Idealnie pasuje do tostów świeżo wyciskany sok z pomarańczy