Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na bardzo pożywne i apetyczne tiramisu. Jednak nie jest to tradycyjne tiramisu, jak zawsze musiałam dodać coś od siebie, tym razem trafiło na kawałeczki czekolady. Smacznego :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie dodać serek mascarpone i dalej ucierać. W międzyczasie kawę zaparzyć w 200 ml wody i zostawić do wystygnięcia. Biszkopty/herbatniki namoczyć w kawie. Czekolady drobno posiekać. Dno pucharków wyłożyć nasączonymi ciastkami, następnie posypać czekoladą i rozsmarować gotowym kremem. Ponownie ułożyć biszkopty/herbatniki, dodać czekoladę i krem. Wierzch posypać ciemnym kakaem i pokruszonymi suchymi ciastkami. Deser wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
Smacznego :)