Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna tarta, łatwa w przygotowaniu, doskonała na deser.
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 54
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4658
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 215
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 54
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4658
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę + cukier + orzechy + zimne masło pokrojone w kostkę mieszać w mikserze do uzyskania konsystencji kruszonki, dorzucić żółtko .
¾ ciasta wysypać do formy (można wygładzić uciskając spodem szklanki), rozłożyć śliwki (lub inne wybrane owoce, tak by zakryły ciasto w formie) pokrojone w cząstki, przysypać resztą ciasta.
Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 40-50 min, aż ciasto pięknie się zarumieni.