Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie jest to przepis na tartę alazacką, ale ja zmieniłem troszkę składniki. Boczek zastąpiłem szynką i dodałem kapary jabłkowe.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1661
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 102
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 152
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 157
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1661
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 102
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 152
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 157
Składniki
Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem na patelni , aż była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.