Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na potrawy .
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
Wykonanie: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, przyprawy, żółtko. Wyrobić ciasto. W między czasie pokroić grzyby, smażyć na maśle , przyprawić solą pieprzem i tymiankiem. Kiedy woda z grzybów wyparuje odstawić na bok, dodać śmietankę kremówkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Formę wylepić ciastem i włożyć do piekarnika na 20 minut. Gdy ciasto się zarumieni dodać farsz, na wierzch ułożyć plastry sera żółtego i zapiekać kolejne 30 minut. Podawać na ciepło, najlepiej z jakąś surówką.