Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z makowymi pierożkami w środku :) Jest bardzo pracochłonne ale warto poświecić mu czas :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zarobić kruche ciasto , podzielić na 2 części , jedną wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blaszkę a z drugiej części zrobić pierogi z makiem.
Farsz do pierożków : Masło roztopić ,dodać resztę składników , dokładnie wymieszać i robić pierogi. Wierzch ciasta przygotowanego wcześniej posmarować powidłami i ułożyć pierogi. Upiec.
Upiec roladę z 4 jaj i posmarować marmoladą. Zwinąć i pokroić w plastry.
Masa budyniowa: Z mleka ,cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta: Kruche ciasto z pierogami - masa budyniowa-plastry rolady-pomiędzy nimi owoce- zalać tężejącą galaretką