Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne danie, wspaniałe na obiad lub kolację. Dzięki plastrom boczku, delikatne piersi kurczaka nabierają bardzo wyrafinowanego smaku.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 269
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 8
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 198
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 269
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 8
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 198
Składniki
Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie dzielimy na połówki.
Do 3 łyżek oleju dodajemy łyżkę curry i tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Kurczaka przekładamy do miski, posypujemy solą do smaku i zalewamy jogurtem. Następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Filety wyjmujemy z marynaty i każdą z połówek owijamy dwoma plasterkami boczku.
Układamy na rozgrzanej patelni, posypujemy kolorowym pieprzem i smażymy z obu stron - na złoto.
Smacznego :)