Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie, jako dodatek do ziemniakow z miesem duszonym. Dosc szybkie i proste danie, bardzo, bardzo smaczne.
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 16
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 13
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 409
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 16
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 13
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 409
Składniki
Przepis jest prosty, na patelnie wlewamy olej, jakies 5 lyzek nawet, i wrzucamy urocza kapustke, pokrojona na cieniutkie piorka sympatyczna cebulke, boczek lub kielbaske drobno pokrojone i przyprawy. Z poczatku podlewam zawsze 1/2 litra wody, mieszam dosc czesto, woda ma sie odparowac, a kapustka smazyc, do momentu, az sie skarmelizuje troche na zloto, tzn nie cala, ale w ostatnim etapie smazenia zostawiam wszystko jeszcze na pare minut bez mieszania ( juz dosyc zesmy namieszali :-)) na ogniu i zdejmuje,Od spodu kapusta powinna nabrac zloto brazowego koloru.
Do tego beda konieczne ziemniaczki, moze takze i mieso (dla mnie najlepiej karkowka duszona w sosie wlasnym) Bardzo, bardzo smaczne, no i zdrowe takze. SMACZNEGO :-))