Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy wiedzą, że smalec można przyrządzić z jabłkami:) Moja Babcia tylko taki robiła:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Słoninę mielimy, ale można oczywiście też bardzo drobniutko ją pokroić. Wrzucamy do rondla o grubym spodzie. Smażymy. Po około 15 minutach smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Na bardzo malutkim gazie smażymy kolejne 10 minut. Wtedy dodajemy jabłka pokrojone w kostkę. Kiedy jabłka będą już się szklić, wtedy dodaję wszystkie przyprawy. Sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gotowe:) Smalec przekładamy do słoików lub do miseczek.