Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mnie osobiście nie smakują, ale warto je zrobic choc raz dla samego wyglądu ;)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 451
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13172
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 451
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13172
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Potrzebna będzie jeszcze pusta , sucha butelka ( u mnie po coli) Piekarnik nastawić na 180 stopni. Wrzucić margarynę z cukrem pudrem i chwilkę ucierać. Dodać 1 jajko i znów kilka sekund ucierać. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać z sodą i wsypać do masy jajeczno-margarynowej. Utrzeć razem.
Ciasto podzielić na małe kulki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Do małej miseczki wsypać kakao. Końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wcisnąć w kulkę z ciasta. "Pieczarki" pieczemy ok. 15 minut