Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,dodajemy mąkę,mieszamy,wylewamy do forem o średnicy 30cm i 16cm,wypiekamy w temp.175C około 45 min.Studzimy,przekrawamy na 3 placki każdy a następnie każdy skrawamy o 1 cm mniejszy od poprzedniego-w stożek.tort przekładamy śmietaną ubitą z cukrem i połączoną z rozpuszczoną żelatyną.W stożek wbijamy lalkę.Margaryny ubijamy,osobno jajka z cukrem,barwimy i naprzód-oblepiamy lalę.
A teraz oklaski!!!!!!!!!!!!!!!!