Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzieci je uwielbiają. Ryż gotuję al,dente i odstawiam do ostygnięcia. Pierś kurczaka kroję drobniutko,duszę w przyprawach (gyros,lub standardowo sól pieprz,papryka słodka,bazylia) Do przestudzonego ryżu i mięska dodaję 1 jajko,formuję placuszki i smaże z obu stron na jasnozłoty kolor,posypuję serem żółtym i pietruszką. Ps.Można dodać też pieczarki. Placuszki smakują i na ciepło i na zimno.
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
Składniki
Ryż gotuję al,dente i odstawiam do ostygnięcia. Pierś kurczaka kroję drobniutko,duszę w przyprawach (gyros,lub standardowo sól pieprz,papryka słodka,bazylia)
Do przestudzonego ryżu i mięska dodaję 1 jajko,formuję placuszki i smaże z obu stron na jasnozłoty kolor,posypuję serem żółtym i pietruszką. Ps.Można dodać też pieczarki. Placuszki smakują i na ciepło i na zimno.