Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z masą budyniową na zielonym "Pysiu", z bitą śmietaną i galaretką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 648
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1841
Polecam.
Odsłon: 5696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 648
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1841
Polecam.
Odsłon: 5696
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę dodając po 2 łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam i dodaję stopniowo zmniejszając obroty miksera na drugi stopień. Formę o wymiarach 38x26 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę przez 35-40 min. Gotowe wyjmuje i studzę.
Z pełnej butelki soku odlewam 1 szklankę i rozprowadzam w niej proszek budyniowy. Resztę soku przelewam do rondelka i gotuję. Na gotujący, wlewam budyń i mieszam, aż zgęstnieje. Ciepłą masę wykładam ba wystudzony biszkopt.
Na masie układam delicje i odstawiam.
Kremówkę ubijam na sztywno dodając cukier puder i wykładam na ciasto.
Galaretki rozpuszczam we wrzątku i stygnącą wykładam na ciasto. Całość schładzam w lodówce przez całą noc.