Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 78
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3323
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1163
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 78
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3323
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1163
Składniki
Ser, jajka, sodę oczyszczoną, cukier i mąkę mieszamy w misce.
Gdy ciasto odchodzi od ścian naczynia formujemy z niego placek o grubości 1,5 cm.
Szklanką oproszoną mąką wycinamy kółka, w powstałym kółku wycinamy kieliszkiem mniejszy otwór. Smażymy na głębokim tłuszczu aż oponki uzyskają jasno brązowy kolor.
Z pozostałym ciastem robimy ponownie placek i wycinamy jak poprzednio.