Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 320
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 75
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 118
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 320
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 75
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 118
Składniki
Drożdże pokruszyć, rozpuścić w mleku razem z łyżeczką cukru. Mąkę, sól, cynamon i resztę cukru wymieszać. Dodać masło, jajko i mleko drożdżowe i wszystko zagnieść przez kilka minut.Przykryte ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut.
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Twaróg, masło, jajka, cukier i budyń zmiksować. Zagnieść składniki na kruszonkę.
Piekarnik podgrzać do 190 stopni. Zagnieść jeszcze raz ciasto drożdżowe i rozwałkować na wysmarowanej masłem dużej blasze. Rozłożyć rabarbar. Na rabarbar wylać masę serową. Posypać kruszonką.
Piec 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.