Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny deser bez pieczenia polecam bardzo u mnie został od razu cały zjedzony ;)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 168
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1531
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 168
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1531
Składniki
Ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia; ja zawsze zapominam. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Twaróg zmiksować z cukrem. Dodać ubitą kremówką i sok z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła), cały czas miksując, by nie zrobiły się grudki.
Jagody zmiksować blenderem. Masę serową podzielić na 2 części. Białą wylać do tortownicy na ciasteczkowy spód i wstawic ponownie do lodówki.
Do drugiej dodać jagody i jeśli potrzeba dosłodzić. Następnie na masę białą wylać jagodową. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.