Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający, lekko kwaskowaty, nie za słodki. A dla małych dzieci hitem jest galaretka na wierzchu :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1748
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1748
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Herbatniki pokruszyć razem z pistacjami na pył. Masło rozpuścić i do gorącego dodać herbatniki. Wymieszać i wyłożyć na dnie tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzić powierzchnię i wstawić do lodówki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Twaróg wymieszać z mascarpone, dodać jajka, cukier, skórkę, sok i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dobrze, ale krótko wymieszać. Wyłożyć na przygotowany spód. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu wstawić do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wylać na sernik, zostawić do zastygnięcia. Smacznego :)