Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 288
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1044
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 288
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1044
Składniki
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę, na małych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Masło ubić na puszystą masę, dodać porcjami cukier puder na przemian z żółtkami. Ciągle mieszając mikserem masę, dodać zmielony ser, śmietankę, cukry waniliowe oraz mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek z szczyptą soli, dodawać porcjami do masy serowej, delikatnie mieszając np. drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. W uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułką tartą, wlać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 60 minut.