Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały na święta.
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 604
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 162
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 73
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 604
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 162
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 73
Składniki
Łyżkę masła utrzeć z solą, , majerankiem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Zmrozić. W schabie wyciąć głęboką kieszeń i na przemian upychać w nim po kawałku masła ziołowego i po śLiwce. Otwór spiąć. Mięso z wierzchu natrzeć solą, oprószyć papryką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 90 minut w temp 200°C. W trakcie skrapiać gorącą wodą. Wyjąć, ostudzić. Żelatynę namoczyć w winie. Kiedy spęcznieje zalać gorącm bulionem, mieszać aż żelatyna się lekko rozpuści. Odrobinę auszpiku wlać na półmisek. Zastudzić. Resztę masła utrzeć z chrzanem i napełnić masą pozostałe śliwki. Osączyć brzoskwinie pokroić w plasterki. Fantazyjnie ułożyć na galarecie. Na tym umieścić plastry schabu. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami oraz faszerowanymi śliwkami. Mocno ochłodzić. Wyjąć polać pozostałą tężejącą galaretą. zastudzić.