Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest sezon na bób więc jest sałatka, pełna zdrowia, witamin i smaku. Idealna jako dodatek, jak i samodzielne sycące danie.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 74
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 79
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 74
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 79
Składniki
Bób myjemy i gotujemy w wodzie z cukrem ok. 15 minut, aż skórki zaczną się marszczyć. Cedzimy i studzimy tak by szło zdejmować skórki (na ciepło idzie, to lepiej niż na zimno, gdy przyschną).
Pomidor i cebulę kroimy w kostkę, mieszamy z obranym i przestudzonym bobem. Następnie dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet i oliwę, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.