Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4534
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 381
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4534
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 381
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotowałem w mundurkach w osolonej wodzie. Jajka obrałem ze skorupek, pociąłem wzdłuż na plasterki. Ogórki konserwowe pokroiłem w kostkę, wymieszałem z z osączonymi kaparami. Ocet winny, oliwę, sól, pieprz i szczyptę cukru utarłem na gładki sos, wymieszałem z ogórkami i kaparami. Wystudzone ziemniaki obrałem z łupin, pokroiłem w cienkie talarki. Obrałem cebulę i pokroiłem w cienkie krążki. Na półmisku ułożyłem naprzemiennie plastry ziemniaków, plasterki jajek i falbanki z plasterków szynki, posypałem krążkami cebuli, szczypiorkiem, polałem sosem z ogórkami i kaparami.