Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, ale jaka smaczna sałateczka :)
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 74
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 108
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 74
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 108
Składniki
Pierś kroimy w plasterki, solimy i obsypujemy dowolnymi ziołami. Smażymy na małej ilości tłuszczu. Jeszcze lepiej by było gdybyśmy upiekli piersiątko na patelni grillowej. Przygotowujemy sos: Ząbek czosnku przepuszczamy przez praskę, dosypujemy soli (ja dałam świeżo mieloną, morską) i ucieramy. Do czosnku dajemy musztardę, miód i mieszamy. Na koniec wlewamy oliwę i wodę. Odstawiamy aby składniki przeszły a w tym czasie zaczynamy krojenie. Pomidorka i fetę kroimy w kostkę. Na talerz wykładamy szpinak na to pomidor, fetę a na końcu pierś z kurczaka. Wszystko polewamy sosem w takiej ilości jaką lubimy. Ja lubię dużo wiec u mnie ten sos jest mocno widoczny :)