Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę można jeść na diecie Dukana: chleb tostowy zastępujemy takim z otrębów ocet balsamiczny robimy z dodatkiem zaprawy pomarańczowej (bez cukru) i słodziku - sos wychodzi rzadki kiwi - można jeść od 3 fazy
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, tniemy na podłużne kawałki, posypujemy przyprawami i smażymy. Sałatę targamy a pomidora kroimy na średnie kawałki. Paprykę kroimy w paski, kiwi kroimy w kostkę. Kromki chleba kroimy w kostkę i opiekamy w piekarniku 10 minut (180stopni)
Przygotowujemy ocet balsamiczny: wszystkie składniki podgrzewamy w garnku. W zależności jaką gęstość chcemy uzyskać - dodajemy cukier. Talerz przyozdabiamy liśćmi sałaty. Sałatę, pomidora, paprykę, grzanki, kiwi, mieszamy - układamy na liściach Na koniec dodajemy kawałki kurczaka i polewamy octem balsamicznym (może być ciepły).