Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka sałatka, łatwa w modyfikacji. Można podawać z pieczywem, ryżem, kaszą lub samodzielnie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka pokroić w paski lub na mniejsze kawałki, zamarynować i odstawić do lodówki. W razie braku czasu, można go przyrządzić od razu. Po zamarynowaniu, grillować przez kilka minut na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym, ewentualnie ugotować na parze lub upiec.
Mango i awokado pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną sałatę. Cebulę pokroić w piórka, papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, posiekać i również dodać do sałatki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
Podzielić sałatkę na dwa talerze, na każdej porcji rozłożyć lekko ostudzone mięso. Polecam posypać sałatkę pestkami dyni, płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi.