Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia USA... sałatka bardzo smaczna.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Kalafiora i brokuły wrzucić na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować pod przykryciem przez 3- 5 minut (efekt finalny gotowania to warzywa al dente). Po wyjęciu z garnka przelać zimną wodą, odstawić do przestudzenia. Pomidory pokroić na ósemki. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry, przyprawić solą i pieprzem. Oliwki podzielić na połówki lub ćwiartki. Sos: Jogurt naturalny zblendować z dwoma różyczkami brokuła i kalafiora i czosnkiem. Dodać trzy oliwki pokrojone w kostkę. Sos doprawić solą i pieprzem. Na talerzu ułożyć pokrojony ser (centralne miejsce). Wokoło położyć różyczki kalafiora i brokuła. Warzywa posypać oliwkami, polać częścią sosu. Na wierzch ułożyć pokrojone pomidory. Uwaga: Pozostały sos, podać oddzielnie w sosjerce. Smacznego.