Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna. Smakuje jako dodatek do gorącego mięsa - najlepiej do drobiu :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 174
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 585
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1543
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 174
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 585
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1543
Składniki
Selery ugotować w całości w lekko posolonej wodzie tak, żeby były miękkie, ale nie rozgotowane. Po ugotowaniu pokroić w kostkę - nie drobną.
Pomarańcze obrać i pokroić w kostę takiej samej wielkości jak selery. Dobrze by było, by nie wycisnąć soku podczas krojenia.
Połączyć oba składniki i dodać majonez, którego powinno być tylko tyle by połączyć składniki. Zbyt duża ilość majonezu spowoduje, że sałataka zamieni się w pływające "błotko". Nie trzeba tu dodawać żadnych przypraw. Jest smaczne aromatem składników.