Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która króluje u mnie na stole przy każdych ważniejszych uroczystościach
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 120
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 143
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 841
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 120
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 143
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 841
Składniki
Marchewki, ziemniaki, seler i pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki. Gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie (uważamy, żeby się nie rozgotowały). W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu odstawiamy wszystko, aby przestygło.
Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę i wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone i jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ugotowane i wystudzone warzywa oraz obrane ze skorupek jajka kroimy w kostkę. Przekładamy wszystko do miski z pozostałymi składnikami. Wsypujemy do tego odsączony groszek oraz kukurydzę.
W małej miseczce mieszamy ze sobą majonez i musztardę. Zalewamy tym sałatkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.