Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i pysznie to moje motto w kuchni :) Ten przepis to kolejny z serii ekspresowych ciast z owocami – dodajemy takie, które są dostępne – świeże, mrożone, z puszki czy słoika. Ciasto łatwe i bardzo smaczne.
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 120
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 708
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10122
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 120
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 708
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10122
Składniki
Margarynę roztapiamy i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, miksując dodajemy stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, a na końcu margarynę. Tortownicę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą (lub wykładamy papierem do pieczenia), wylewamy 3/4 masy, układamy pokrojone na kawałki owoce - śliwki, na górę wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50-60 minut (do suchego patyczka). Posypujemy cukrem pudrem.