Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno dobrze wszystkim znany bigosik z młodej kapusty :) Tak lubiany przeze mnie, że przygotowuję wersję XXL i ładuję w słoiki :) Zjeść go późną jesienią - bezcenne :)
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1250
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 140
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 2523
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1250
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 140
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 2523
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 206
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować na małym ogniu do uzyskania miękkości.
Mięso, kiełbasę, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, smażyć na patelni. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Miękką kapustę odcedzić z pozostałej wody, dodać przygotowane mięso i ketchup. Wymieszać i gotować ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. Sprawdzić czy bigos jest wystarczająco przyprawiony, ewentualnie doprawić wg swojego uznania. Można oczywiście użyć pikantnego ketchupu, wtedy automatycznie używamy mniej przypraw. Ja osobiście wykorzystuję zawsze ketchup łagodny (TorteX) i doprawiam sobie bigosik tak jak lubię. Podaję go posypanego lekko koperkiem.