Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka po ugotowaniu i przestudzeniu można zamrozić, a póżniej, wrzucając na gorącą wodę, ugotować bez rozmrażania.
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 158
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 177
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 158
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 177
Składniki
Ziemniaki ugotować dzień wcześniej i przecisnąć przez praskę.
Szpinak zamrożony przesmażyć na patelni, dodać sól, pieprz i czosnek. Przestudzić.
Ziemniaki wymieszać ze szpinakiem, dodać jajko, mąkę i wyrobić ciasto. Z ciasta lepić małe kulki i gotować partiami we wrzątku z dodatkiem oliwy do wypłynięcia.
Po wystygnięciu część można zamrozić.