Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cyklu "zielono mi", czyli zielone szparagi, zielony groszek i zielona sałata. Wszystko uzupełnia sos imbirowy.
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 218
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 458
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 421
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 218
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 458
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 421
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 105
Składniki
Groszek osączyć z zalewy. Szparagi obrać do około 1/3 wysokości, odciąć twarde końce, wstawić do wysokiego naczynia główkami do góry i zalać lekko osoloną wodą z dodatkiem cukru. Gotować około 15 minut. Ugotowane szparagi należy wyjąć z wody i wystudzić. Pomidory pokroić w ósemki, liście sałaty umyć i porwać na mniejsze kawałki. Połówki orzechów uprażyć (zrumienić) na patelni.
Sos: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, aby sos miał jednolitą konsystencję. Warzywa wymieszać ze sobą, polać sosem imbirowym.
Smacznego.