Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 910
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 110
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 910
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 110
Składniki
Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając. Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy na sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące. W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor.