Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrym pomysłem na szybkie i łatwe danie grillowe będzie zrobienie pysznych szaszłyków domowej roboty. Możesz wykonać je samodzielnie, albo położyć na stole składniki, tak aby goście sami zdecydowali u ułożeniu swojego szaszłyka
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 38
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 38
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso kroimy na małe kawałki podobnie robimy z papryką. Cebulę natomiast kroimy na pół ćwiartki. Jeśli wszystkie składniki są już pokrojone, to nabijamy je na patyczki do szaszłyków, kolejność nabijania jest dowolna. Następnie robimy prostą marynatę z oleju i przyprawy do grilla. Tak przygotowaną marynatę rozprowadzamy pędzelkiem po całym szaszłyku.
Na rozgrzany ruszt kładziemy folię aluminiową, a na niej szaszłyki. Co kilka minut obracamy je, aby upiekły się równomiernie ze wszystkich stron na piękny brązowy kolor. Pozostałość marynaty i tłuszczu, które zostają na folii możemy użyć ponownie.