Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników śledzia
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 166
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 166
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniaki umyłem , gotowałem ok. 40 minut w osolonej wodzie. Odcedziłem , po ostudzeniu obrałem i pokroiłem w plastry. Majonez wymieszałem z bulionem i posiekanym szczypiorkiem, Sos doprawiłem solą i pieprzem. Ziemniaki polałem sosem i wymieszałem. Cebulkę perłową osączyłem z zalewy. Matiesy opłukałem pod bieżącą wodą i osączyłem. Jabłko obrałem , pokroiłem w ćwiartki , usunąłem pestki , skropiłem sokiem z cytryny, Śledzie i jabłko pokroiłem na małe kawałki , ogórek pokroiłem w plastry. Kawałki śledzi , jabłka, ogórka oraz cebulki nabiłem na przemian na szpikulce i wyłożyłem na talerz. Obok szaszłyków wyłożyłem sałatkę ziemniaczaną . Ocet wymieszałem z olejem ,solą , pieprzem i szczyptą cukru , dodałem paprykę. Tak przygotowanym sosem polałem szaszłyki.